Tervetuloa etusivulle!

Liikuntaa kaikenikäisille

Liikunta on tärkeää aivan jokaiselle. Etenkin maailmassamme, jossa ylipainosta on tullut normi ja jossa reippaasti yli puolet aikuisista on ylipainoisia ja lapsistakin jatkuvasti kasvava prosentti, on liikunnan merkitys korostunut entisestään. Onneksi nykyään ylipainon vastapuolella vaakakuppiin on ilmestynyt myös jatkuvasti kasvava fitness-innostus, joka on saanut monet ihmiset innostumaan treenaamisesta sekä urheilusta.

Nykyisin urheiluboomia tukee myös se, että saatavilla on laajempi kenttä eri urheilulajeja kuin koskaan aikaisemmin. Siinä missä aikaisemmin on ollut saatavilla vain perinteisiä joukkuelajeja kuten jalkapalloa ja jääkiekkoa sekä joitakin yksilölajeja kuten tanssia, on nykyisin tarjolla lajeja varsin laajalla skaalalla aina hydrospinningistä saunajoogaan. Nykyisin jopa pienempien kaupunkien urheilutarjonta on merkittävä, eikä kenenkään urheiluinnostuksen tulisi tyssätä välimatkoihin. Käytännössä voidaan lähes täydellä varmuudella sanoa, että ihan jokaiselle löytyy urheilulajien laajasta kirjosta jokin mukava harrastus. Kun oikea harrastus löytyy, ei liikunta enää olekaan epämiellyttävä pakollinen paha, vaan aika kuluu kuin siivillä ja huomaat pian odottavasi sormet syyhyten seuraavaa urheilukertaa.

Mikä liikuntalaji sopii minulle?

Haluaisitko aloittaa liikuntaharrastuksen? Syitä liikuntaharrastuksen aloittamiselle voi olla monia. Toisille motiivina voi olla terveellisempi elämäntapa tai terveysongelmien ehkäisy, kun taas toisilla on tavoitteena painon pudottaminen tai kehon muokkaaminen erilaiseksi. Liikunnan avulla näihin tavoitteisiin pääseminen on mahdollista. Oli motiivisi mikä tahansa, on tärkein ja ensimmäinen askel liikunnan ilon löytäminen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että on löydettävä se oma laji, joka tuo itselle iloa ja jonka harrastaminen ei tunnu suorittamiselta. Vaikka liikunta onkin aina fyysinen ponnistus, sujuu tekeminen oman suosikkilajin parissa niin sutjakasti, ettet edes huomaa liikkuvasi.

Moni itsensä liikunnan vihaajaksi määrittelevä on varsin kovilla hakuteillä, sillä tosiasiassa kyse saattaa olla yksinkertaisesti siitä, ettei henkilö ole vielä löytänyt itselleen sopivaa lajia. Siispä aivan ensimmäinen askel liikunnan lisäämisessä on löytää itselle sopiva liikuntamuoto. Aloita pienistä askelista, kokeile paljon erilaista ja etene omaan tahtiin. Mikäli et tiedä, mitä kaikkia liikuntamuotoja onkaan tarjolla, tämän sivun artikkeleista saat tarvittavaa tietoa ja inspiraatiota liikuntaharrastuksen aloittamisen.